7 mișcări de yoga pentru un abdomen plat

Știai că nu e nevoie să petreci ore în șir la sală, cocoțată pe aparate sau asudând la orele de aerobic, pentru a avea un abdomen de invidiat? Nu va trebui să te trezești nici înainte de răsăritul soarelui ca să te poți bucura de răcoare atunci când faci jogging. Îți poți lucra abdomenul în propria sufragerie, dacă îți petreci câteva minute în fiecare zi executând mișcări simple de yoga, care nu doar că te vor ajuta să îți întărești musculatura, dar te vor duce mai aproape de o stare de relaxare și îți vor îmbunătăți respirația.

Dacă vrei să te bucuri de un abdomen bine lucrat în concediul de vară, am pregătit pentru tine mai jos cele mai eficiente șapte mișcări de yoga pe care să le faci în câteva minute pe zi. Tot echipamentul de care vei avea nevoie va fi un izopren, pentru a amortiza contactul cu podeaua, o pereche de colanți în care să poți lucra relaxată și o bustieră sau un maieu. Poți executa aceste exerciții desculță sau încălțată cu o pereche de șosete, eventual unele care te ajută să ai o mai bună aderență la sol.  

 

Exercițiul 1

Din poziția culcată pe spate, ridică spre piept piciorul stâng perfect întins și prinde-l din zona genunchiului cu mâna stângă și trage de el foarte lent și nu amplu. Opune rezistență cu genunchiul și repetă mișcarea de câteva ori, concentrându-te pe respirație și permițând balansul natural al corpului. Schimbă piciorul și repetă mișcarea.

 

Exercițiul 2

Din poziția întinsă pe spate, ridică un picior și poziționează talpa paralel cu tavanul. Ridică trunchiul ușor, încordând abdomenul, ca și cum ai escalada piciorul, fără ca acesta să se îndoaie. Coboară, executând mișcările invers, apoi schimbă piciorul cu care lucrezi. 

 

Exercițiul 3

Tot din poziția culcată pe spate, ridică, pe rând, trunchiul, apoi picioarele perfect întinse, până când formezi din partea superioară și cea inferioară a corpului un unghi de 45 de grade. Menține poziția pentru cel puțin 7 secunde, apoi relaxează complet corpul. După 30 de secunde de pauză, repetă exercițiul.

 

Exercițiul 4

Din poziția întinsă pe o parte, întinde mâinile deasupra capului, astfel ca întreg corpul să fie în linie dreaptă. Așază capul pe mâna stângă și ridică picioarele în aer, apoi și mâinile, încercând din nou să formezi din membre un unghi de 45 de grade. Menține pentru câteva secunde această poziție, apoi revino la cea inițială. Repetă exercițiul de câteva ori, până când simți că abdomenul „arde”.

 

Exercițiul 5

Reprodu poziția de flotare, însă menține corpul paralel cu solul. Ridică, pe rând, mâna stângă și piciorul drept, apoi schimbă poziția, respectiv membrele cu care lucrezi. Respiră lent și concentrează-te pe musculatură, care este solicitată foarte mult la acest exercițiu.

 

Exercițiul 6

Din poziția culcată pe spate, ridică genunchii, păstrând tălpile lipite de podea. Păstrează mâinile pe lângă trunchi și ridică șezutul, presând cu mâinile pe sol. Doar tălpile, capulși umerii trebuie să rămână pe sol, așa că fii atentă atunci când execuți acest exercițiu.

 

Exercițiul 7

Menține poziția prezentată la exercițiul anterior și adaugă un element în plus, pentru a-l face mai complex și a reuși să lucrezi mai intens musculatura corpului. Ridică unul dintre picioare, până când talpa acestuia ajunge să fie paralelă cu tavanul. Menține poziția pentru 5 secunde, apoi coboară trunchiul lent, lasă coloana să se relaxeze, apoi repetă mișcarea.

Yoga este un sport destinat oricui, indiferent de vârstă sau de condiția fizică, pentru că nu lucrează decât cu greutatea propriului corp și nu presupune o suprasolicitare a organismului prin exerciții intense. Poți face o sesiune de yoga ori de câte ori vrei să lucrezi intens musculatura corpului sau cauți să mai echilibrezi din energiile pe care le-ai acumulat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *