Ce înseamnă pantofi sport de calitate – detaliile din spatele prețului

Încălțămintea reprezintă un element esențial, fără de care nicio ținută nu este completă. Ne dorim ca pantofii pe care îi purtăm să îndeplinească în același timp un rol funcțional, estetic și să fie totodată disponibili la un preț scăzut, iar aceste criterii ne ghidează și când alegem o pereche de pantofi sport.

De multe ori, ne bazăm decizia de cumpărare doar pe ultimul criteriu din listă și optăm pentru încălțăminte ieftină, fără să luăm în considerare faptul că o opțiune nepotrivită precum aceasta poate avea efecte negative asupra sănătății picioarelor și a coloanei vertebrale.

Și totuși, prin ce se diferențiază produsele de calitate și cum se justifică prețul ridicat al pantofilor sport ce se încadrează în această categorie?

  • Designul și materialele

    Materialele premium și designul deosebit utilizate la confecționarea pantofilor sport de calitate reprezintă două dintre motivele pentru care prețul acestor produse este, de regulă, mai ridicat.

De exemplu, modelele din colecția Adidas Superstar, sunt confecționate din piele de calitate superioară, un material durabil și confortabil, ce se curăță ușor, așa că nu este de mirare că sunt printre cei mai populari pantofi ai stilului urban. Adesea, aceștia sunt denumiți și shell tops, datorită bombeului cauciucat în formă de cochilie.

Deși au fost concepuți inițial ca încălțăminte destinată purtării pe terenul de baschet, aspectul și funcționalitatea lor au fost reinventate; în prezent, gama Superstar de la Adidas se bucură de o mare popularitate mai ales în rândul tinerilor, care apreciază designul iconic al acestor pantofi sport. Adidas Superstar a devenit rapid o gamă de încălțăminte care poate fi purtată de zi cu zi, fiind durabilă și foarte simplu de integrat în orice ținută.  

Stan Smith este un alt model legendar marca Adidas, al cărui concept este inspirat de succesul renumitului jucător de tenis cu același nume. Acest model de pantofi sport a apărut în anul 1972 și i-a adus succesul tenismenului în cadrul campionatului de la Wimbledon.  Modelul pe care Stan Smith l-a purtat atunci era confecționat din piele naturală, iar talpa acestora era realizată dintr-un material cauciucat foarte rigid.

De atunci și până acum, pantofii Stan Smith au devenit un adevărat trend.

Aceștia reprezintă o opțiune ideală pentru purtarea zilnică, datorită aspectului lor minimalist, dar și datorită versatilității. De asemenea, ei oferă un grad ridicat de flexibilitate și lejeritate, iar colecția cuprinde modele variate din punct de vedere cromatic.

Etopsport.ro comercializeaza in exclusivitate in Romania unul dintre cele mai populare modele de pantofi sport Stan Smith.

  • Tehnologiile de producție

O altă diferență notabilă dintre o pereche de pantofi sport ieftină și una pentru care trebuie să scoți ceva mai mulți bani din buzunar se referă la tehnologiile prin care fiecare dintre aceste două produse sunt fabricate. În timp ce încălțămintea ieftină și de calitate mediocră este realizată în producție de serie, prin tehnologii de masă, pantofii sport scumpi, realizați de brandurile prestigioase, sunt obținuți prin tehnologii speciale.

Adidas excelează și la acest capitol, iar modelele UltraBoost sunt cel mai bun exemplu în acest sens.

Ultraboost este o tehnologie premium încorporată în gamele de top Adidas.Aceasta are rolul de a neutraliza șocul de impact cu solul și de a reduce consumul de energie, oferind o performanță crescută atleților. În plus, pantofii sport din această gamă se remarcă prin greutate redusă, oferind stabilitate, confort și libertate de mișcare.

Deși sunt concepuți ca încălțăminte de alergare, pantofii sport UltraBoost pot fi purtați zilnic, pentru că oferă corpului suport superior. Folosind sistemul TORSION®, acești pantofi asigură un confort sporit în timpul purtării, facilitând mișcarea singulară dintre călcâi și zona frontală a tălpii. Mai mult decât atât, talpa Strech Web se adaptează după modul în care se flexează piciorul și în funcție de tipul de mișcare din fiecare moment.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *