Ce trebuie să știi despre pantofii sport de baschet

Să ai stabilitate și siguranță în mișcări atunci când ești pe terenul de baschet nu este un lucru ușor, dar dacă arată ca și când ar fi, înseamnă că o faci bine sau că ai ales încălțămintea potrivită!

Deși pantofii sport pentru baschet au specificații diferite față de alte tipuri de pantofi și trebuie aleși după mai multe criterii, găsirea încălțămintei de baschet ideale pentru stilul tău de joc se poate face mai ușor decât ai crede, dacă știi câteva informații utile.

  • Cercetătorii din cadrul Universității din Utah subliniază faptul că, în medie, un jucător de baschet schimbă direcția corpului (implicit a picioarelor) o dată la două secunde. Mai mult, numărul de sprinturi scurte executate la fiecare joc ajunge, de multe ori, chiar și la pragul de 105. Din aceste motive, e esențial să optezi pentru o pereche de ghete speciale.  
  • Tracțiunea și blocajele sunt două dintre aspectele specifice acestui sport, pe care trebuie să le analizăm și de care să ținem cont în alegerea încălțămintei pentru baschet. Prin urmare, pantofii dedicați pentru a fi purtați în timpul practicării baschetului sunt special concepuți pentru a permite schimbarea bruscă a direcției, fără ca glezna să aibă de suferit.
  • Suportul oferit arcurilor piciorului  dar și gleznei sunt tot ceea ce are nevoie un slasher, în timp ce driblează mingea printre adversari sau în timp ce marchează. De aceea, trebuie să găsești o gheată care să garanteze o flexibilitate sporită.  
  • Salturi, blocaje și alergat – toate aceste activități descriu succint dinamica jocului de baschet. Având în vedere această diversitate de mișcări, e necesar ca în timpul jocului să porți o pereche de pantofi sport care să asigure amortizarea și stabilitatea gleznei. Ca atare, încălțămintea dedicată acestui sport este mai voluminoasă, deoarece încorporează o serie de caracteristici speciale: talpa aderentă, destul de înaltă, suport pentru zona gleznei (există modele cu barete care se închid la spate) etc.

Pantofii sport Nike, secretul celor mai celebrii jucători de baschet

Cel mai bun exemplu pe care îl putem oferi când vorbim despre performanțele jucătorilor de baschet este LeBron James. LeBron este un adevărat monstru pe teren, iar mișcările sale au făcut ca numele să îi fie recunoscut la nivel mondial. Care este, însă, secretul performanței sale pe terenul de baschet? Perechile de pantofi sport Nike pe care le poartă în timpul meciurilor și care sunt disponibili și pe site-ul nostru!

Michael Jordan este un alt fost jucător profesionist de baschet, considerat de mulți chiar ca fiind cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Recunoscut pentru abilitatea sa de a efectua slam dunk-urile dar și defensivele, l-au ajutat să-și capete renumele de marcator spectaculos, iar acum acesta este cunoscut în întreaga lume pentru performanțele sale. Colecția de pantofi sport Nike Jordan îi poartă numele marelui baschetbalist, acești pantofi sport devenind un stil iconic pentru brandul Nike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *