Cum să-ți alegi încălțămintea pentru sala de fitness: alegerea pantofilor pentru antrenamentul cu greutăți (I)

Echipamentul pentru sala de fitness are un rol foarte important în optimizarea performanțelor tale fizice, pe durata antrenamentelor. Și pantofii pe care îi alegi trebuie să fie adecvați tipului de exerciții pe care le faci. Astăzi, învață cum să-ți alegi încăltămintea pentru sala de fitness, dacă ești adeptul antrenamentului weightlifting!

Antrenament cu greutăți…fără pantofi?

Sunt voci care recomandă efectuarea exercițiilor cu greutăți fără niciun fel de încălțăminte. Această idee pare, însă, destul de rudimentară, dacă luăm în calcul faptul că și în sala de fitness este important să adoptăm o conduită corespunzătoare. Astfel, din motive care țin de bunele maniere dar și de igienă, considerăm că nu ar trebui să iei în calcul această posibilitate.

O soluție mult mai potrivită este să alegi o pereche de tenisi Converse, care are toate caracteristicile necesare pentru a facilita și a eficientiza eforturile depuse în timpul ridicării ganterelor. Talpa plată îți va păstra piciorul foarte aproape de podea, permițându-ți să beneficiezi de suport foarte bun în timpul efectuării mișcărilor specifice. Călcâiele reprezintă un important centru de greutate al corpului, de aceea nu sunt indicați pantofii sport cu talpa ușor ridicată, ci cei cu talpa plată, precum sunt Converșii. Să luăm un exemplu concret, pentru a înțelege mai bine avantajele pe care le oferă purtarea unei perechi de teniși Chuck Tailor

Atunci când ridici o bară cu greutăți purtând o pereche de pantofi cu talpă plată, mușchii picioarelor sunt contractați la o intensitate mult mai mare. Acest lucru înseamnă un efort fizic mai eficient, care nu afectează coloana vertebrală.

Aderența unei perechi de teniși Chuck Tailor este un alt beneficiu pe care îl vei resimți purtând acest tip de încălțăminte în timpul antrenamentului cu greutăți.

E important să menționăm că e necesar să investești într-o pereche de pantofi sport Converse originală, pentru că produsele contrafăcute nu au materiale de calitate, nu au calapoadele realizate corespunzător și pot chiar să provoace probleme de sănătate (micoze, dureri de spate și de picioare etc).

O pereche de teniși Converse, ideală pentru weightlifting

Ai observat vreodată ce tip de încălțăminte poartă sportivii care se antrenează cu greutăți mari? Fă acest exercițiu următoarea dată când mergi la sala de fitness. Probabil că vei fi surprins, dar nu este vorba despre o pereche de pantofi clasici de sport, cu talpă moale, iar asta pentru că în timpul antrenamentelor weightlifting se recomandă să porți o pereche de teniși Converse.

Converse Chuck Tailor reprezintă un model iconic de teniși, care au devenit, în timp, o adevărată legendă. La mai bine de 100 de ani de la apariția primilor pantofi Converse, aceștia rămân, încă, cei mai populari pantofi sport, pe care îi putem observa adesea în combinații vestimentare diverse. Și totuși, deși inițial se dorea ca acest tip de pantofi sport să fie dedicați baschetului – vorbim despre modelele high top – tenișii Chuck Tailor au devenit încălțămintea ideală pentru antrenamentul cu greutăți mari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *