Ghid util: cum alegi croiala potrivită a echipamentului de sport

Care sunt acele criterii în funcție de care îți alegi echipamentul în care să faci sport? Probabil că pui accent pe calitatea materialelor, pe tehnologiile integrate pentru a-ți oferi un plus de confort în timpul antrenamentului și poate chiar pe culori. Te-ai întrebat, însă, care este croiul potrivit pentru tine? Pantalonii sport, hanoracele și tricourile sunt disponibile în diverse linii, care îți avantajează sau nu silueta. Astfel, e foarte important să alegi acele piese care îți vin bine, pentru a avea o apariție cool când te antrenezi în sala de fitness sau în parc. 

Regular fit 

Regular fit este croiala care urmărește linia corpului, dar care permite totuși o oarecare lejeritate a mișcărilor. Este, deseori, recunoscută și ca straight fit, tocmai pentru că hainele din această categorie au o linie dreaptă, de sus până jos. 

Pantalonii de trening sau topurile cu croi regular sunt foarte potrivite pentru persoanele cu siluetă atletică. Pentru a avea siguranța că optezi pentru măsura corespunzătoare a pantalonilor regular fit, aceștia trebuie să fie confortabili în zona coapselor. 

Vestea bună este că acest tip de croială ți se va potrivi și dacă ai o conformație robustă. Spre deosebire de îmbrăcămintea slim fit, aceasta este o alegere foarte potrivită, deoarece maschează chiar și micile imperfecțiuni ale corpului și echilibrează proprțiile ținutei. În acest caz, cel mai indicat este să optezi pentru pantaloni cu talie elastică. 

Slim fit 

Piesele vestimentare cu croi slim fit sunt, de fapt, acelea care urmăresc fidel linia corpului. Slim fit – ori croiul conic/cambrat, cum mai este cunoscut – este ideal pentru siluetele silfide. O pereche de pantaloni sport slim fit va complimenta o persoană cu o statură înaltă, cu un corp definit. De asemenea, este foarte potrivit și pentru cei care au o conformație suplă, în special dacă vorbim despre pantalonii cu buzunare laterale, care adaugă volum și rotunjește silueta androgină. 

Pe de altă parte, o pereche de pantaloni de trening slim fit care nu depășesc linia gleznelor îți pot conferi câțiva centimetri în plus dacă ești o persoană minionă. Pentru asta, ai grijă, însă, să îi asortezi cu o pereche de sneakers cu talpă mai înaltă. 

Large fit 

Echipamentul sport cu croi large fit este foarte ușor de distins, datorită amplitudinii materialului. Din această categorie fac parte atât pantalonii largi de sus până jos, cu croi drept, dar și cei evazați. Un astfel de obiect vestimentar avantajează persoanele cu șolduri late, deoarece, prin natura formei lor, creează un efect de alungire și de subțiere. 

Mai nou, a apărut trendul pantalonilor de trening care lasă la vedere gambele și care sunt accesorizați pe laterale cu capse. Acest model de îmbrăcăminte este alegerea perfectă dacă ești înaltă și slabă și dacă ai un posterior proeminent. 

Chiar dacă ți se potrivește croiul regular, slim sau large, de pe site-ul nostru poți comanda produsele dorite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *