Jogging iarna? Cum îți alegi un trening (de damă) pentru alergat când e frig afară

Jogging-ul, o formă de alergare lentă, ajută la arderea caloriilor și la menținerea stării generale de sănătate. Știai că în timpul acestei activități fizice corpul uman folosește de 10 ori mai mult oxigen decât atunci când suntem în repaus? Consecința este una pozitivă, întrucât sistemul cardiovascular este întărit în acest mod. Stresul și bolile care pot fi declanșate pe baza acestui factor sunt, de asemenea, evitate prin practicarea constantă a acestei activități sportive. 

Cum faci față frigului dacă alergi iarna 

Jogging-ul este un tip de efort fizic mai puțin solicitant decât aerobicul, fitness-ul sau sporturile care necesită anduranță. Acesta este și principalul motiv pentru care este practicat de persoane de toate vârstele, de la tineri până la seniori. Deoarece reprezintă o formă foarte accesibilă și plăcută de a face mișcare, alergarea ușoară este practicată chiar și iarna. Spre deosebire de anotimpul cald, atunci când temperaturile sunt ceva mai prietenoase, în sezonul rece trebuie să facem față frigului. Putem resimți un confort termic optim alegând echipamentul potrivit. 

Echipament tehnic de sport sau trening? 

Cele mai potrivite două variante de echipament pentru alergarea pe timp de iarnă sunt echipamentele tehnice și treningurile. Ambele contribuie la crearea confortului termic de care avem nevoie atunci când temperaturile ating valori negative. Alegerea poate fi una dificilă, mai ales pentru aceia dintre noi care nu am cochetat cu sportul, așa că vom vorbi despre avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre cele două opțiuni:

Echipamentul din materiale tehnice

În această categorie intră colanții și bluzele pe care le putem achiziționa din magazinele speciale de accesorii sportive. Echipamentul din materiale tehnice permit ca transpirația să fie absorbită de pe corp și înlăturată. În plus, designul lor, în combinație cu tehnologiile de compresie utilizate, oferă un aspect tonifiat al corpului, lucru care poate fi considerat un imbold pentru atleți. În sezonul rece, sunt ideali colanții din nylon care oferă o bună libertate de mișcare și care sunt foarte călduroși. 

Pe lângă toate aceste beneficii, echipamentele sport realizate din materiale tehnice sunt o alegere potrivită pe oricine își dorește să își evidențieze formele deja sculptate ale musculaturii corpului. De exemplu, există colanți cu efect ”scrunch butt”, cu talie înaltă pentru crearea unui efect de subțiere a acesteia sau cu inserții de plasă pentru aerisirea gambelor, care se potrivesc persoanelor cu o postură atletică. 

Treningul 

Treningul este o altă variantă de echipament sportiv pentru mișcarea efectuată în aer liber, iarna. Având în vedere că vorbim despre o ținută formată din piese care se pot suprapune în partea de sus a corpului (ex: putem îmbrăca un tricou sau bluză tehnică peste care să purtăm bluza de trening cu fermoar sau hanoracul), ceea ce reprezintă un mare avantaj. Un trening de damă este, de multe ori, o opțiune vestimentară mai accesibilă ca preț decât echipamentele confecționate din materiale tehnice, un motiv în plus să alegem această variantă dacă avem un buget redus. De asemenea, treningurile se potrivesc oricui, indiferent de siluetă, având în vedere că sunt disponibile într-o mulțime de croiuri și de culori. Totuși, pentru un plus de confort în timpul alergării, îți recomandăm modelele de treninguri cu pantaloni conici sau cu banda în zona gleznei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *