Pantofii sport de zi cu zi versus pantofii sport de sală: cum îi alegem

Încălțămintea face parte din ținutele noastre de zi cu zi, de aceea trebuie să ni se potrivească din punct de vedere al stilului, pentru că ne completează nu doar outfiturile ci și personalitatea. La fel de bine, o pereche de pantofi sport pot face diferența în timp ce sunt purtați la sală, în timpul antrenementelor fizice. Deși pantofii sport au foarte multe caracteristici asemănătoare, este important să îi alegem în funcție de modul în care îi vom folosi. Astfel, încălțămintea pentru plimbare va fi diferită de cea pe care o purtăm în sala de fitness. Iată câteva ponturi pentru a face cele mai bune alegeri, când vine vorba despre pantofi sport!

Pantofii sport ideali pentru mers

Încălțămintea concepută pentru a fi purtată zilnic ar trebui folosită doar în acest scop. Aceasta este creată special pentru a fi încălțată în timpul mersului, fiind de asemenea potrivită pentru utilizarea frecventă. Cum ar trebui să fie o pereche de pantofi sport de zi cu zi? În primul rând, zona călcâiului va oferi suport, dar nu va abuza de foarte mult puf deoarece ar putea cauza dureri de gambe și alte probleme la nivelul picioarelor și chiar al spatelui. Mai apoi, e important să știm că o pereche de încălțăminte pe care ne dorim să o purtăm (aproape) zilnic nu are nevoie de un grad foarte mare de amortizare. De ce? Pentru că în timpul mersului, impactul dintre talpa piciorului și sol este mult mai redus – aproape la jumătate – decât în timpul activităților sportive din sala de forță. Din acest motiv, poți alege pentru plimbări pantofi sport cu o talpă mai subțire, care să ofere flexibilitate.

În ceea ce privește greutatea pantofilor sport de zi cu zi, este ideal ca aceștia să fie cât mai ușori și mai confortabili, pentru a nu leza în niciun fel sănătatea picioarelor și a coloanei vertebrale. Tot din aceste considerente, e important să alegem doar încălțăminte de calitate; o pereche de pantofi sport Adidas din colecția Superstar reprezintă o opțiune foarte bună dacă îți dorești încălțăminte adecvată pentru plimbări și pentru activitățile de zi cu zi.

Pantofii sport perfecți pentru sală

În alegerea pantofilor sport pentru sală contează foarte mult să ținem cont de diferențele biomecanice care intervin. Așadar, spre deosebire de pantofii sport pentru alergare, să spunem, cei pe care îi folosim în sala de fitness trebuie să aibă trei caracteristici principale: să ofere stabilitate gleznelor, să fie flexibili și să prezinte o foarte bună capacitate de a amortiza șocurile.

Pentru că exercițiile pe care le efectuăm în sala de fitness sunt diversificate și antrenează diferite grupe de mușchi, e necesar să optăm pentru încălțăminte prevăzută cu talpă antiderapantă, de înălțime medie – pentru a nu suprasolicita coloana dar nici pentru a încărca musculatura gambei. Totodată, e important ca pantofii sport pentru sală să permită purtatorului constanța alergării (așa cum este necesar în timpul alergatului pe bandă și a altor tipuri de antrenamente cardio).

Pentru sală, îți sugerăm să alegi o pereche de pantofi sport Adidas Ultraboost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *