Tehnici de legare a șireturilor: 5+ propuneri originale

Încălțămintea pe care o purtăm este o marcă a personalității noastre. Pe lângă stilul pantofilor aleși, o modalitate aparte de a ne pune amprenta asupra modului în care purtăm încălțămintea vizează elementele cărora, adesea, nu le acordăm atenția cuvenită: șireturile. Acestea pot fi legate în diverse feluri, reprezentând o manieră de a ne individualiza. Așadar, șireturile nu sunt doar elemente de siguranță care fixează pantofii de picior; pentru a fi diferit în fiecare zi, poți încerca cele 5+ tehnici originale de legare a șireturilor pe care ți le propunem.

Cuprins:

  1. Tehnica încrucișată
  2. Tehnica încrucișată cu alternare
  3. Tehnica legării în linie dreaptă (varianta europeană)
  4. Tehnica ciclistului
  5. Tehnica romană

Tehnica încrucișată

O variantă rapidă, simplă de legare a șireturilor este tehnica încrucișată. Primul pas este să introduci șiretul pe dedesubtul ochiurilor 1 și 2 de la vârful pantofilor. Mai apoi, din ochiul cu numărul doi mergi, pe partea exterioară a încălțămintei, către cel de-al treilea ochi, cel din dreapta pantofului. În continuare, capătul șiretului din numărul 2 va trece pe deasupra celuilalt, formându-se un X.

Tehnica încrucișată cu alternare

Pentru a-ți lega șireturile prin tehnica încrucișării cu alternare trebuie să parcurgi următorii pași: treci șiretul pe exterior prin ochiurile 1 și 2, începând dinspre vârful pantofilor. Mai apoi, mergi cu șiretul prin ochiul 2 spre ochiul 3, introducându-l alternativ pe interior și pe exterior. Datorită configurației în care sunt așezate șireturile, această tehnică te va ajuta să protejezi găicile pantofilor.

Tehnica legării în linie dreaptă (varianta europeană)

Una dintre cele mai îndrăgite modalități de legare a șireturilor este cea în linie dreaptă, Începe prin a introduce șiretul prin ochiurile 1 și 2, de la stânga la drepta, dinspre vârful pantofilor. Din 2 mergi, apoi, prin exterior, pe diagonală către 3. Din 3 mergi către ochiul 4, tot pe partea exterioară a încălțămintei. Trage capătul șiretului din 1 către cea de-a 6-lea gaică, pe dedesubtul tuturor celorlalte. Din 6 șiretul trebuie să ajungă în gaica numărul 7 prin exterior. În  ultima etapă, capătul șiretului de la ochiul 5 se trece pe dedesubt, pe diagonală, catre gaica 8.

Tehnica ciclistului

O pereche de pantofi sport de bărbați va căpăta un aer original dacă aplici tehnica ciclistului pentru legarea șireturilor. După cum sugerează denumirea acestei tehnici, ea este recomandată sportivilor, deoarece împiedică dezlegarea șireturilor în timpul antrenamentelor. Dacă vrei să încerci această tehnică, mai întâi trebuie să introduci șireturile în ochiurile 1 și 2, pe dedesubt. A doua etapă constă în trecerea șiretului din ochiul 2 către exterior spre 4, după care, tot pe dedesubt, în ochiul cu numărul 3. Capătul șiretului iese prin prima gaică și ajunge în cel de-al 5-lea, prin exterior. Șiretul ajuns în gaica 3 va fi tras prin exterior până la 7, iar mai apoi se va introduce pe dedesubt în gaica 8. Șiretul din numărul 5 va ajunge, pe dedesubt, în gaica 6.

Tehnica romană

Tehnica romană de a-ți lega șireturile se pretează în special pentru pantofii care accesorizează ținutele de ocazie. Pentru a o realiza ai nevoie doar de puțină îndemânare și de răbdare. Iată cum anume trebuie să procedezi pentru a-ți lega șireturile după metoda romană: introdu șiretul în vârful pantofilor, în ochiurile 1 și 2, din exterior spre interior. Capătul din gaica nr. 1 se introduce în ochiul 3, pe dedesubt, iar capătul din nr.2 ajunge în ochiul 4. Șiretul care iese din gaica cu nr. 3 va ajunge în cea cu nr. 6, pe exterior, în timp ce șiretul din nr. 4 ajunge pe deasupra celuilalt în ochiul 5. La final, cele două capete ale șireturilor se bagă pe dedesubt în ochiurile succesive și se strâng, pentru un plus de siguranță.

Pentru mai multă inspirație, îți propunem să urmărești videoclipul următor:

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica