Tips-uri pentru pasionatele stilului sport: alegerea treningului în funcție de siluetă

Ținutele sport sunt ideale pentru activitățile sportive, dar și pentru a fi purtate în momentele în care ne dorim un outfit casual și lejer. Treningul este o opțiune care ne poate salva din dilemele vestimentare în care ne regăsim deseori noi, femeile, fiind un tip de îmbrăcăminte versatil și ușor de purtat.

    Ca oricare alte piese vestimentare, și treningurile sunt disponibile în magazine în diverse modele, iar această varietate poate face ca alegerea să devină dificilă. Așadar, în cele ce urmează îți vom oferi câteva sfaturi cu privire la alegerea unui trening de damă, în funcție de siluetă.

  • Silueta tip pară

Silueta tip pară se distinge prin șolduri proeminente și bust mic. Dacă faci parte din categoria persoanelor care au o astfel de siluetă, alegerile tale vestimentare ar trebui să se bazeze pe accentuarea părții superioare a corpului. Modelele de treninguri de dama compuse din pantaloni închiși la culoare și bluze cu o cromatică aleasă în contrast sunt cele mai potrivite opțiuni pentru tine.

Totodată, ar fi indicat să eviți pantalonii cu buzunare laterale mari, pentru că vor adăuga un surplus de volum în zona șoldurilor.

Tips: Poartă o bluza de trening cu buzunare frontale sau cu imprimeuri, care să ofere volum părții superioare ale corpului, echilibrând vizual proporțiile siluetei!

Recomandarea eTopsport.ro:

 

  • Silueta rectangulară

    Persoanele care au bustul mic spre mediu și ale căror umeri, talie și șolduri au aproape aceiași lățime sunt posesoarele unor siluete rectangulare. Dacă te numeri printre ele, poți purta, în general, orice tip de trening; propunerea noastră este să optezi pentru modelele de pantaloni slim și pentru bluzele de trening cu croiul cambrat, care îți vor evidenția formele armonioase ale corpului.

Tips: Îndraznește să porți piese deschise la culoare, într-o cromatică îndrăzneață, care îți vor conferi un plus de energie și care îți vor avantaja silueta!

Recomandarea eTopsport:

  • Silueta tip măr

    Silueta de tip măr este caracterizată prin umerii lați, bust generos și posterior aplatizat. În cazul în care ai o siluetă măr, este nevoie să apelezi la trucuri care te vor ajută să creezi un efect optic de alungire și subțiere a siluetei. Cel mai bine vei arăta în treninguri de damă cu cromatica uni, cât mai simple, fără accesorii, printuri sau alte imprimeuri.

De asemenea, evită croiul slim fit și asortează treningul cu o pereche de pantofi sport cu platformă.

    Tips: alege un model de pantaloni de trening cu dungi verticale, care să lase senzație de alungire a picioarelor!

    Recomandarea eTopsport:

  • Silueta clepsidră

    Silueta clepsidră este cunoscută și drept conformația ideală, diferențiată prin proporții aproape perfecte: talie subțire, bine definită, șoldurile și bustul echilibrate din punct de vedere al dimensiunilor, umerii de aceiași lățime cu șoldurile.

    Dacă te afli printre norocoasele care au o conformație ideală, poți alege orice tip de trening îți dorești. Datorită faptului că formele armonioase ale corpului îți permit acest lucru, nu ezita să încerci hainele sport mulate, optând pentru treninguri cu leggins și bluze care urmăresc linia corpului.

Tips: nu-ți fie teamă să porți modele cu imprimeu, în culori puternice!

Recomandarea eTopsport:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *