TOP caracteristici dedicate ale pantofilor sport pentru antrenamentul cu greutăți

Ridicarea de greutăți este o modalitate de a dezvolta rapid masă musculară și de a căpăta un corp bine sculptat. Echipamentul potrivit pentru antrenamentul anaerob are câteva trăsături distincte, care să faciliteze mișcările caracteristice, iar încăltămintea are cel mai important rol, având în vedere că întreaga greutate se va resimți la nivelul tălpilor.

Îți spunem cum trebuie să fie o pereche de pantofi sport pentru antrenamentul cu greutăți și care sunt cele mai potrivite modele!

Stabilitate

O greșeală frecventă pe care o fac începătorii atunci când merg să se antreneze cu haltere și alte tipuri de greutăți este să folosească aceeași pereche de pantofi sport ca pentru alergare. Acestă alegere este una greșită, pentru că, alături de încălțămintea de fotbal, de baschet sau cea specială pentru mersul pe jos, pantofii sport pentru alergat nu oferă stabilitate suficientă, mai ales dacă este vorba despre un model prevăzut cu perne de aer.

Așadar, prima regulă pe care trebuie să o ai în vedere când optezi pentru o pereche de încălțări pe care să le porți pe parcursul antrenamentului cu greutăți este să cauți un model care să îți ofere stabilitate. În timp ce o talpă ușoară, compresibilă este ideală pentru absorbirea impactului în timpul alergării, pentru antrenamentele despre care discutăm ai nevoie de încălțăminte cu o bază solidă și plată. Aceste caracteristici vor permite călcâielor și zonei mediane a tălpii să coboare pe podea în mod corespunzător pentru a efectua diverse exerciții cu greutăți pentru anumite grupe de mușchi. În schimb, atunci când porți un pantof sport cu talpă compresibilă, acesta absoarbe mare parte din energia necesară pentru finalizarea mișcării. De asemenea, un alt motiv pentru care ar trebui să eviți să porți aceeași pantofi sport de alergare și când te antrenezi prin ridicarea de greutăți este că ai putea întâmpina tot felul de probleme, legate de distribuirea neuiniformă a greutății sau instabilitatea gleznelor.

În concluzie, ar fi ideal să investești într-o pereche de pantofi sport originali, calitativi, adaptați tipului de activitate sportivă pe care o vei desfășura.

Tracțiune

Tracțiunea este o altă caracteristică pe care trebuie să o aibă o pereche de încălțări pentru antrenamentul free lifting. Alege pantofii care vor păstra o aderență bună a tălpii la sol, pentru a preveni alunecarea. Totodată, pentru a-ți asigura gradul optim de tracțiune, încălțămintea trebuie să fie potrivită formei piciorului tău și să nu fie prea largă sau prea strâmtă. Disconfortul resimțit la nivelul tălpilor, din cauza unor pantofi sport nepotriviți, pot provoca accidentări în sala de sport.

Pantofi sport ideali pentru antrenamentul cu greutăți

Celebrii teniși denumiți după un celebru jucător de baschet, pantofii sport Converse Chuck Tailor, reprezintă o opțiune excelentă pentru pasionații antrenamentelor cu greutăți. Talpa lată, precum și construcțiile laterale robuste din zona de vârf degetelor oferă protecția necesară în timpul mișcărilor anaerobe. Aceștia se pretează pentru purtarea în timpul unor excerciții precum cele cu bară joasă sau genuflexiuni. Sunt recomandate modelele peste gleznă deoarece oferă un suport sporit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *